Bloeien doet groeien!

Basisscholen Asper, Baaigem, Gavere, Vurste

.: GBS goes international :.

De Warmste Week ten voordele van de kinderen in Rwanda

1. Wat gebeurt er met het sponsorgeld?

 

Beste ouders, vrienden en sympathisanten, 

Via deze weg willen wij jullie allen van harte bedanken voor jullie hartverwarmende steun tijdens onze “Warmste week” .Flag map of Rwanda.svg

De sponsorloop was een succes: 7u non-stop lopen hebben we als een team omgezet in 411 km en bracht maar liefst € 3570 op!!!!

De 2de editie van het fairtrade café was opnieuw een voltreffer. Ook dit bracht ongeveer € 800 op. 

De inzamelactie van stylo’s, petten, ..... kortom lichte materialen, is een gigantisch succes. Het wordt moeilijk om alle materialen binnen de toegelaten kg aan hulpgoederen mee te nemen . ..

We overleggen heel binnenkort met de reisverantwoordelijke én de directie van de zusterschool Kabgayi, hoe we het ingezameld bedrag best kunnen besteden om tegemoet te komen aan de grootste noden ter plaatse. 

We houden jullie verder op de hoogte.

Juf Ann en juf Kathleen

 


Wat gebeurt er met het sponsorgeld? 

Naast de jaarlijkse tegemoetkomingen voor de onderwijsnoden (extra info zie folder), 
hebben we gekozen om het sponsorgeld (€ 4500) in te zetten op 3 extra terreinen.
Deze terreinen zijn belangrijk, enerzijds voor een betere wisselwerking tussen de scholen van Rwanda (Kabgayi) en België (GBS De Vierklaver), anderzijds om extra kansen te creëren in de ontwikkeling van de Rwandese kinderen.

 1. Duurzame energie:
  1. In de huizen op het platteland is er over het algemeen geen elektriciteit. Een dag in Rwanda duurt van 6 u. tot 18 u. Na schooltijd hebben kinderen vaak nog heel wat klussen uit te voeren. Zo komt het dat hun studietijd erbij inschiet. Na zonsondergang kan een zaklamp op zonne-energie/ met dynamo een hulp zijn voor schoolkinderen. Wij bezorgen kinderen dergelijke lampjes.
  2. Een zonnepaneel voor onze zusterschool is er eveneens meer dan welkom en zal een meerwaarde zijn voor gans de gemeenschap.
 2. Communicatie:
  1. De Rwandese regering voorziet alle scholen recentelijk van gratis internet. Daarom kiezen we ervoor om laptops ( + USB-sticks) te voorzien in de 2 afdelingen van Kabgayi. Op de laptops hebben afd. Asper en afd. Baaigem een sfeerfilmpje geplaatst om onze school én omgeving voor te stellen.
  2. Beide scholen ontvangen ook fototoestellen. Op deze manier proberen we de communicatie met België verder uit te bouwen. Naast de traditionele briefwisseling, hopen we via mail, skype, filmpjes, … de banden tussen de scholen sterker te maken.
 3. Sport & spel:
  1. Per afdeling nemen we voor meerdere ploegen sport-outfits mee. De lederen voetballen zullen de kinderen zeker motiveren om onderling te strijden.
  2. Springtouwen behoren tot de favoriete spelen van heel veel meisjes.

 

In totaal nemen we ongeveer 170 kg extra mee; aangekochte spullen en allerlei zaken van de inzamelactie.

Van harte bedankt voor jullie hartverwarmende steun.

We houden jullie verder op de hoogte.

Kathleen en Peter, Ann en Geert en Marijke. 

 

 

 

2. Sfeerbeelden

 

 

Sponsorloop: 

    

 

Fairtradecafé:

  

 

Lied + dans Hapana Kutchoma: 

PDF Lied Hapana kutchoma
MP3 Lied Hapana kutchoma

 

3. MOS & BOS in Rwanda

MOS

 

4. Brief aankondiging Warmste Week

 

De Dikketruien Week = De Warmste Week 

Beste ouders en leerlingen, vrienden en sympathisanten, image002

Van maandag 15 februari tot en met vrijdag 19 februari organiseert onze school opnieuw een Dikketruien Week. Dit betekent dat de verwarming gedurende de ganse week enkele graden lager staat in alle schoollokalen. Haal de dikke truien dus maar boven! Op maandag promoten we een vegetarische maaltijd om onze CO–voetafdruk te verminderen en op dinsdag krijgen alle leerlingen tijdens de pauze een warme tomatensoep aangeboden.

Het thema van de Dikketruiendag 2016 luidt“Ons engagement kent geen grenzen!”

M.a.w. GBS De Vierklaver Asper gaat internationaal en kiest hiervoor een goed doel. We maken van deze Dikketruien Week de ‘Warmste Week’ en dit ten voordele van kinderen in Rwanda.

Waarom Rwanda? 

image004Onze leerlingen van het 5de en het 6de leerjaar corresponderen namelijk jaarlijks 2 keer met leeftijdsgenoten in Rwanda. Twee leerkrachten van onze school gaan er dit jaar tijdens de paasvakantie op bezoek. Onze zusterschool in Kabgayi willen we graag vooruit helpen door o.a. op donderdag 18/2 een ‘Sponsorloop’ op school te organiseren. Zo lopen wij ons letterlijk en figuurlijk warm! Vandaag heeft je kind een sponsorloopkaart en een folder over Rwanda mee naar huis. Lees deze aandachtig en steun deze actie!

De opbrengst ervan zal gebruikt worden om het onderwijs daar te ondersteunen. Kinderen hebben er heel wat hardere noten te kraken! 

Tijdens deze week zijn onze kinderen dus in actie voor mens en natuur! Ze maken kennis met het dagelijkse leven van Rwandese kinderen en hoe zij zorg dragen voor het milieu. Op onze website www.gbsdevierklaver.be vind je meer info. image006

Onze leerlingen ondernemen ook nog andere acties om de kinderen in Rwanda een warm gevoel te geven…
Onze warmste week sluiten we af met een 2de editie van ons Fairtrade café

Dit wordt alvast een ideaal moment om de resultaten van een hartverwarmende week ook met jullie te delen. 

Iedereen is hier van harte welkom! 

Noteer alvast vrijdag 19 februari in je agenda

 

 

5. Folder aankondiging inleefreis

Inleefreis Rwanda